Известие

Collapse
No announcement yet.

Малко проблеми-мигач,ускорение...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Малко проблеми-мигач,ускорение...

Здравейте, имам малко въпроси относно моята красавица. А именно – вчера както си карам колата цъкнах десния мигач и ни звук ни картина. ( на таблото не светна индикацията и въобще никаква реакция), две пресечки преди това мигача си работеше..Първо си помислих да не е изгоряла самата крушка, но на аварийни и на аларма си свети всичко. Та мисълта ми е реле ли е сдало багажа и ако да, къде да го търся. И един друг въпрос – установих, че когато е студено сутринта и тръгна някъде с колата тя върви по добре, отколкото, ако времето е към 14-15 градуса. И в двата случая става дума за студен двигател, но при по-топло време се получават леки накъсвания при ускорение (при по-ниски обороти-по уловимо). Сигурен съм, че не е от свещи, кабели или ламбда, защото съм ги сменял скоро. Та ми идва на мисълта за температурния датчик на двигателя. Ако може някой да кажер къде точно се намира и може ли да го хвана в грешка с мултицета ...ще съм много благодарен...

Кажете и вие, какво мислите по въпроса.
    Благодаря.
    97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
    02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
    Accord i-ctdi 2.2 Executive

По първия въпрос релето за мигачите мисля че е на бушониерата ако нямаш книжка ще ти го снимам да го видиш кое е .А за втория въпрос аз мисля че е нормално сутрин на студено колата да върви по-добре и мойта е така просто защото колкото е по-студено толкова по-богата е сместа и колата не усеща малките прекъсвания доката ако е по-топло се усещата.Както казах и мойта е така при по-топло като и дам повечко газ и леко се замисля и после малко прекъсва но това е само 1-2 пъти и после всичко е наред
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

релето на мигачите е 2ро отгоре надолу, на дясната клона релета
      но ако ти работят аварийките, май не е това, щото то е едно и за аварийки и за мигачи ...
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Вальо на боксера и Т.С. са различни бушониерите бре а иначе наистина мое да е от това а на мен ми се случва да ми се побъркват аварийните т.е. да не работят равномерно и понякое време спират цъкам копчето 2-3 пъти и се оправят
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

ами тва дето го казвам, е на баща ми на Типото
          в последствие след консултация с големата риба
          той ми даде цела бушониера от 155ца или кой знае от кво - от ъгъла на гаражо ) и там пак беше на същото место

на мойта не съм гледал ако искам да съм точен )
          '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
          '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
          '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Колега проблема ти е от копчето на аварийните

Тресни го един път изкл/вкл и требва да се оправи

П.П. Пиши кво е станало
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Само десния ли не ти раборти

Само десния ли не ти раборти? Щото ако е само единия може да ти е нещо от лостчето според мен. Защото на мен на Астрата като ми се развали релето като цъкна мигач ми светваше постоянно лампичката на таблото а мигачите ги нямаше.
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD
              Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

От бутона за аварийните да не ми работи мигача ли...

Нещо или аз се бъркам или е станало малко недоразумение – значи ако пусна аварийни си мига всичко и е ОК. Ако щръкна алармата пак всичко мига както трябва...само ако пусна десен мигач все едно не съм го натиснал....никаква реакция.

ПС: rtmf - да само за десен мигач иде реч.

Comment

Мдам, и на мен не ми работи десния мигач.! Отварях таблото-лостчето и там обаче всичко си е ок! Така и не намерих проблема!

Alfa 145 1.3 boxer, 96 godina-"Бах, мама му, тая имала чип":каза бате БОБО
                  Fiat Bravo 1.6 1997
                  Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

Първоначално публикувано от MBlaST

Нещо или аз се бъркам или е станало малко недоразумение – значи ако пусна аварийни си мига всичко и е ОК. Ако щръкна алармата пак всичко мига както трябва...само ако пусна десен мигач все едно не съм го натиснал....никаква реакция.

Няма никакво недоразумение слушай кво ти говоря ако искаш да оправиш проблема и за благун се отнася
                    sigpic
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Оправих се... след като проверих това-онова единственото,което остана бе самото лостче. Преди да се мъча да го отварям взех, че го разклатих здраво... и ОП ЧУДО - мигача заработи..явно някъде се губи контакт...та засега ще карам така, ако нещо пак сдаде багажа, ще го отворя..

Иначе благодаря на всички за бързата помощ.

ПС: Bobo – горе-долу твоя метод ,само че на друго място.

Comment

А отностно другия въпрос - някой ще ми обясни ли, къде се намира тоя датчик за температурата на двигателя - просто искам да знам..

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                          Първоначално публикувано от MBlaST

Няма никакво недоразумение слушай кво ти говоря ако искаш да оправиш проблема и за благун се отнася
                          BOBO удрях с какво ли не по копчето, ама не се оправя нещо!!???

Alfa 145 1.3 boxer, 96 godina-"Бах, мама му, тая имала чип":каза бате БОБО
                          Fiat Bravo 1.6 1997
                          Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

Ако не се оправя от копчето начи или релето е запекло или лотчето има проблем ма тва е много рядък случей
                            sigpic

Comment

Working...
                            X